Biljni voskovi najčešće se koriste kad neki kozmetički proizvod mora biti 100% biljnog podrijetla, a u standardnoj recepturi sadrži pčelinji vosak. Biljni voskovi ne mogu u potpunosti zamijeniti pčelinji, potrebno ih je kombinirati sa carnauba voskom ili stearinskom kiselinom kod nekih proizvoda.
Maslina biljni vosak topi se na temp, 65-70 stupnjeva, bijele je do blago krem boje, bez izraženog mirisa. Dolazi u malim listićima. Odličan je u balzamima, krutim deodoranima, kremama, dekorativnoj i spf kozmetici… Vrlo je čvrst i stabilan, sadrži sve blagodati maslinovog ulja.
Dozirati ge je potrebno više no pčelinjeg voska iako se čini dosta tvrd. Vrlo je bogatog sastava te ga možemo nazvati premium bio voskom.
- INCI: Olea Europaea Fruit & Hydrogenated Vegetable Oil (Olive)
- CAS: 129811-19-4 / 226993-75-5
- EC: 232-277-0 / 269-820-6